Anssi soittaa Sipen säveltämällä Kukkia ja sidontaa -elokuvan nimibiisillä

Elokuvateattereissa perjantaina 15.10.2004 ensi-iltansa saavasta kotimaisesta Kukkia ja sidontaa -elokuvasta löytyy Simo ”Sipe” Santapukin säveltämä ja sanoittama sekä Sanna-Mari Titovin esittämä samanniminen kappale. Sipe on myös kappaleen tuottaja, joka hoitaa rummut ja perkussiot. Anssi soittaa kappaleessa kitaroita (punainen Gretsch ja Martin D-45), bassoa ja thereminiä sekä laulaa taustoja. Viulusovitukset on tehnyt Anssi Tikanmäki ja viulisteja oli mukana peräti neljä.

Anssi päätyi studioon musisoimaan Sipen pyynnöstä. Erikoisesta theremin-kokemuksestaan Anssi kertoo näin: ”Theremin kuului studion varustukseen ja taisi olla äänittäjä Jani Viitasen idea soittaa sitä. Sipe luovutti kunniatehtävän minulle. Soitin sillä tosin vain pari hassua ääntä, joten varsinaista virtuositeettiä ei suoritukseen tarvittu. Thereminillä loihditaan äänet kirjaimellisesti ilmasta!”

Kappaleen solisti, 28-vuotias Sanna-Mari Titov on suurelle yleisölle uusi nimi. Hänellä on kahdeksan vuoden harrastajateatteritausta kuopiolaisessa Tellus-teatterissa, jossa hän esiintyi useissa musiikkinäytelmissä. Muutettuaan Nurmijärvelle vuonna 2003 hän tutustui Ilkka Vainioon ja Sipe Santapukkiin, jotka toimivat taustavoimina hänen ensi vuonna julkaistavalla esikoisalbumillaan. Edel Recordsin ja Tahdittamon kanssa tehdyn levytyssopimuksen hän sai palkinnoksi voitettuaan Suomipopin Karaokestara 2003 -finaalin.

Sipe tunnetaan parhaiten Apulannan rumpalina ja nykyisin F3-kuskinakin, mutta hän on ehtinyt myös julkaista vuonna 2002 omia sävellyksiään sisältävän levyn, jolla esiintyi valtakunnan ykkössolisteja Anna Erikssonista Gösta Sundqvistiin. Nyt julkaistu Sanna-Mari Titovin ensimmäinen single jatkaa samalla melankolisen dramaattisella linjalla. Ja lisää sävellystyön hedelmiä on luvassa ensi talveksi: tammi-helmikuussa 2005 tullaan kuulemaan Sipen kynäilemä kappale, joka osallistuu Suomen euroviisukarsintoihin.

Kukkia ja sidontaa -biisin ja elokuvan myötä Anssi jatkaa uraansa elokuvamusiikin parissa – elokuvamusiikkia aiemmilta vuosilta ovat Milla (elokuvassa Minä ja Morrison, 2001) ja Mikko Kuustosen kanssa tehty Ainoain (elokuvassa Pahat pojat, 2003). Ei pidä unohtaa myöskään Kipinöitä-biisiä, joka kertoi Pahojen poikien juonesta liikaa ja jäi ilmeisesti juuri siitä syystä pois elokuvasta.

Kukkia ja sidontaa -kappale julkaistiin singlenä 20.9. ja siitä on tehty myös musiikkivideo. Elokuvan soundtrack-levy julkaistiin 8.10.2004 ja sillä on nimibiisin lisäksi mukana mm. Anssin Laulu petetyille.