Ongelmien viikonloppu Ahveniston radalla

Viime keskiviikkona Hämeenlinnan Ahveniston radalla testattiin Koirasten tiimin autoja ja kaikki näytti hyvältä. Perjantain harjoituksissa Sipen auton perä koki kovia ulosajossa. Lauantain aika-ajoissa tiimin sijoitukset olivat lupaavia: Anssi toinen ja Sipe neljäs. F3- ja F4-autoja nähtiin lähtöviivalla kymmenen kappaletta tänä viikonloppuna.

Lauantain lähdössä eturivistä startanneelle Anssille kävi köpelösti. Liikkeelle ei päästy lainkaan, kun autosta napsahti poikki vetoakseli. Tuloksena nolla pistettä, eli kauden ensimmäiset kimiräikköset. Anssin auton hyytyminen hidasti Sipen lähtöä ja hän tuli viidentenä maaliin. Myös ykkösruudusta startanneen Teemu Tannisen auto sammui lähdössä, mutta kisan kuluessa hän ohitti kaikki muut paitsi Arto Taimen, ja sijoittui kakkoseksi.

Anssi riensi illaksi Nummelaan esiintymään Yöjalka ry:n tukikonserttiin, jossa ennen häntä olivat esiintyneet mm. Teemu Raita, Petri Munck ja Esa Nummela. Anssi veti Nummelan harjun pesäpallokentän sumuisessa hämärässä kymmenen biisin akustisen keikan Martin D-28:lla. Spiikeissä sanailtiin myös autoilusta ja kohtaamisista Mika Häkkisen kanssa (mm. vessassa!). Suomen toiseksi nopein artisti poistui paikalta puolen yön jälkeen vedoten siihen, että aamulla pitää olla taas ajokunnossa.

Sunnuntaipäivä valkeni vaihtelevassa säässä. Rata oli kostea jo aamun warm-upeissa, joissa Anssi kellotti toiseksi nopeimman ajan Kimmo Joutvuon jälkeen. Startti tapahtui lauantain tuloslistan mukaisessa järjestyksessä, joten Anssin edellä oli koko joukko F3-autoja. Koirasten autoihin oli valittu kuivan kelin renkaat, mikä osoittautui virheeksi, sillä rata oli vielä kovin märkä. Anssi ajoi viidenneksi, Sipe jäi kahdeksanneksi. Taimi ajoi jälleen voittoon ja Tannisen startti oli tahmea kuten lauantainakin, sijoitus tällä kertaa kuudes.

Ahveniston vetonauloina olivat entiset F1-tähdet Mika Häkkinen ja Mika Salo. Häkkinen oli Porsche Cupissa lauantaina ykkönen ja sunnuntaina kakkonen. Super 2000 -luokassa ajaneen Salon menestys oli vaihtelevampi.

Seuraavaksi kisataan Pohjanmaalla Jurvan Botniaringillä 19 – 20.6.

Ahveniston viikonlopun (29.5-30.5.2004) F3-tulokset:

Aika-ajot:
1. Tanninen, 1.13,337
2. Kela, 1.14,191
3. Taimi, 1.14,403
4. Santapukki, 1.14,871
5. Joutvuo, 1.15,271

Lauantain kisan tulokset (10 kierrosta):
1. Taimi, 12.46, 574
2. Tanninen, -0,112
3. Joutvuo, -1.162
4. Laitinen, -7.682
5. Santapukki, – 9.223
Anssi jäi ilman tulosta.

Sunnuntain kisan tulokset (10 kierrosta):
1. Taimi, 14.05,362
2. Joutvuo, -8,589
3. Laitinen, -36,913
4. Pitkäniemi, – 37,357
5. Kela, -39,055

Sarjapistekärki:
1. Taimi 78
2. Joutvuo 54
3. Tanninen 50
Anssilla on laskujemme mukaan 40 pistettä kahden kisaviikonlopun jälkeen, Sipellä pisteitä on noin 48.