Veljekset soittivat sähkökitaroita Tapiolassa

Eilen 19.5.04 Espoon Tapiola Garden Night Clubin soundcheckeissä puoli kymmenen maissa oli jo havaittavissa illan kaksi erikoisuutta, joista suurempi liittyi bändin sisäisiin soitinvaihdoksiin. Tämän kesän keikoille Ville on siirtynyt toiselta rumpalin paikalta kakkoskitaristiksi. Anssin bändin myyttinen kahden rumpalin kokoonpano on siis hajotettu ainakin toistaiseksi, jotta saadaan uusia ulottuvuuksia tuttuihin biiseihin. Soundcheckissä treenattu biisi paljastui Antin suosiollisella avustuksella Kipinöitä-kappaleen bändiversioksi. Kysymykseen ihan kunnon treenauksesta basisti hymähti halveksuvasti.

Varsinaisen keikan alkua saatiin odotella helatorstain puolelle, noin klo 00.42:een, jonka jälkeen tuttu viisikko marssi lavalle ja aloitti Faijan haamun, jossa Ville on myös viime syksyn kiertueella soittanut menestyksellisesti toista kitaraa. Setti jatkui rokkaavilla biiseillä, kunnes tultiin neljännen kappaleen kohdalle; Anssi soitti Gretsch Country Club -kitarastaan Kahden sisaren alkusoinnut. Kyseinen kappale on soitettu keikoilla perinteisesti akustisella kitaralla. Kun Puistossa aloitettiin myös Gretschillä, alkoi illan kolmas yllätys varmistua todeksi: tällä keikalla ei nähtäisi yhtään akustista kitaraa! Eikä nähtykään. Sellaiset tutut akustiset kappaleet kuin Kaunotar ja basisti, Karhun elämää, Insomnia, Mikan faijan BMW ja Nummela kuultiin keikalla todennäköisesti ihka ensimmäistä kertaa sähköisinä versioina. Lisäksi kuultiin Kipinöitä ensimmäisen kerran bändiversiona, aiemmin sitä on soitettu pienimuotoisesti vain akustisen kitaran tai/ja koskettimien säestyksellä.

Keikan jälkeen jututimme illan kitarasankareita. Villeltä kysyttiin, tuliko rumpuja ikävä, ja hän vastasi että ei tullut. Mutta kitaran soitto ei kuulemma ollut helppoa. Yleisön mielestä Ville selviytyi varsin mainiosti, kappaleiden sointi oli Villen soittaman 12-kielisen Rickenbackerin ansiosta herkullisen murea. Kiitettävästi selvisi myös Kelly, joka piti yksin yllä bändin rumpuosastoa. Anssi tiivisti ajatuksensa sanoen, että tästä on hyvä lähteä.

Anssin kynäilemä kesän ensimmäisen bändikeikan biisilista:
1. Faijan haamu
2. 1972
3. Laulu petetyille
4. Kaksi sisarta
5. Sormus
6. Puistossa
7. Kaunotar ja basisti
8. Uudet autot
9. Karhun elämää
10. Milla
11. Kipinöitä (bändiversion ensiesitys)
———-
12. Insomnia
13. Mikan faijan BMW
14. Nummela
———-
15. Suuria kuvioita

Kuvia keikalta luvassa ennemmin tai myöhemmin!