Anssi mukana Muuvi-videokilpailun tuomaristossa

Anssi on ollut vuosittaisen Muuvi-musiikkivideokilpailun tuomaristossa valitsemassa viime vuoden parhaita kotimaisia musiikkivideoita. Kilpailun tulokset julkistetaan perjantaina 5.3.04

Anssilla onkin runsaasti näkemystä musiikkivideoista, onhan hän ennen soolouraansa toiminut muun muassa musiikkivideoiden leikkaajana. Anssin leikkaamia videoita ovat esimerkiksi Aikakoneen ”Aarresaari”, Nylon Beatin ”Satasen laina” (palkittiin parhaana kotimaisena dance-videona Jyrki Video Awardsissa lokakuussa 1997), Pekan ja Suden ”Tähtilaulu” ja Apocalyptican ”Harmageddon”.

Huhut kertovat Anssin myös aikoinaan kuvanneen runsaasti videomateriaalia muun muassa Pekan ja Suden keikkareissuilta sekä tehneen jopa omia humoristisia ”pienoiselokuvia”.

Anssin lauluista on tehty neljä videota: Tähtilaulu (ohjaaja Kare Hellén), Mikan faijan BMW (Finn Andersson), Milla (Mark Stubbs) ja 1972 (Sami Aaltonen).

Tässä vielä Muuvi 2003 –kilpailun lehdistötiedote:

Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry:n MUUVI musiikkivideokilpailu järjestettiin nyt jo 12. kerran. Kilpailuun sai osallistua vuonna 2003 valmistuneilla musiikkivideoilla, joiden kohdalla ainakin yksi seuraavista edusti suomalaista alkuperää: sävellys, esiintyjä tai tuotantoyhtiö.

MUUVIn tarkoituksena on arvioida elokuvataiteellisin kriteerein suomalaista musiikkivideotuotantoa, palkita lahjakkaat tekijät sekä lisätä yleisön kiinnostusta suomalaisia musiikkivideoita kohtaan. Arvostelun pääpaino on musiikin visuaalisessa toteutuksessa.

Elokuva- ja musiikkialan ammattilaistuomaristo katsoi tällä kertaa 98 kilpailuun toimitettua videota, joista se valitsi 10 videota jatkoon. Näiden 10 musiikkivideon joukosta löytyivät Kultaisen, Hopeisen ja Pronssisen MUUVI:n saajat. MUUVI 2003 -tuomaristoon kuuluivat: Anssi Kela, Pasi Kostiainen, Teemu Nikki, Niko Nykänen, Sirke Salovaara, Katja Ståhl, Jukka Takalo, Juhis ja Tommi Kyyrä

Voittajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kulttuuriareena Gloriassa pe 5.3.2004 klo 16.00 järjestettävässä MUUVI –palkintojenjakotilaisuudessa, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Palkintojenjaosta esitetään ohjelma TV1:ssä samana iltana klo 23.00 ja uusinnat TV2:ssa pe 19.3. klo 14.00 ja su 21.3. klo 22.35 .

Myös yleisöllä on jälleen mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa jatkoon päässeiden videoiden joukosta. Yleisöäänestys alkaa TV1:n ensiesityksen lopuksi ja jatkuu 26.3. asti. Äänestysohjeet ohjelmasta. Voittaja julkaistaan pe 26.3. Top40-lähetyksessä.

MUUVI 2003 EHDOKKAAT: DJ Slow: Keep Moving (ohjaaja Miikka Lommi)/ Don Johnson Big Band: One Mc One Delay (Juuso Syrjä)/ Killer: Naughty Boy (Finn Andersson)/ Kitkerät Neitsyet: Hei poika (Pete Veijalainen)/ Nu Spirit Helsinki: Honest (Miikka Lommi)/ Paleface: Colgate Soulmate (Taku Kaskela)/ The Crash: Still Alive (Tommi Pietiläinen)/ The Rasmus: First Day of My Life (Sven Bollinger)/ Tuure Kilpeläinen: Vesitornin varjossa (Tommi Anttila)/ Zen Café: Piha ilman sadettajaa (Pete Veijalainen)

MUUVI-videoiden esitysajat tv:ssä: TV1 pe 5.3. klo 23.00, TV2 pe 19.3. klo 14.00 uusinta; TV2 su 21.3. klo 22.35 uusinta

Lisätietoja ÄKT:stä puh. (09) 6803 4050/Kati Wolff tai Tommi Kyyrä. kati.wolff@ifpi.fi, tommi.kyyra@ifpi.fi.