SuomiPopin Vuoden miesartisti ja muut Anssin meriitit

Radio SuomiPop valitsi vuoden 2003 poppareita yhdessä Nöjesguidenin kanssa. Toimitusten arvovaltainen raati nimesi ehdokkaat, joita kansa sai äänestää. Vuoden miesartistiksi äänestettiin Anssi ja hän vieraili tänään klo 15 studiossa kertomassa kuulumisiaan. Jämäsijoille jäivät muut ehdokkaat Samuli Edelmann ja Redrama. Vuoden Pop -voittajista lisää SuomiPopin nettisivuilla loppuviikosta.

Vuoden vaihteessa radioiden musiikkitoimittajat äänestivät vuoden 2003 levyä. Ykköseksi tuli Yön Rakkaus on lumivalkoinen, toiselle sijalle Vesa-Matti Loirin Ystävän laulut ja hienosti kolmantena oli Anssin Suuria kuvioita -albumi. ”Suuria kuvioita suurella tunteella. Nummela sai arvoisensa seuraajan. Anssi Kela ei ollut yhden levyn ihme.” Näin perusteli kantansa Anita Andersson Lähiradiosta.

Musiikkilehdet ovat perinteisesti listanneet lukijoidensa äänestyksen perusteella erilaisia kategorioita. Soundin äänestyksessä Anssia ei tällä kertaa suosittu missään kategoriassa 20 parhaan joukkoon.

Rumban lukijat sen sijaan osasivat arvostaa Anssia erityisesti Vuoden kotimainen artisti -kategoriassa, jossa hän oli viides. Maija Vilkkumaa oli selkeä ykkönen, hänen jälkeensä tulivat Ismo Alanko, Jonna Tervomaa ja CMX-yhtyeen keulahahmo A.W.Yrjänä.

Rumban Vuoden kotimainen levy -listalla Suuria kuvioita löytyi vasta sijalta 51. Erittäin selkeän ykköspaikan oli vienyt CMX, jonka menestys oli huomattavan laaja-alaista muissakin kategorioissa, kuten Vuoden kotimainen biisi -äänestyksessä. Anssin kappaleita ei top100:ssa näkynyt, mutta Lemonatorin biisejä siellä oli neljä, mm. Antti Karisalmen debyytti biisintekijänä, Is it you?, sijalla 90.

Radiosoittoon ja levymyyntiin perustuvissa vuoden 2003 tilastoissa Anssi sijoittui kohtuullisen hyvin kärkijoukkoon. 1972-biisiä soitettiin paljon radiossa, se viihtyi useita viikkoja listojen ykkösenä ja oli selkeästi albumin suurin hitti. Viikottaiset sijoitukset löydät täältä. 50 Hittiä -lista kootaan Suomen single-, albumi- ja kokoelmamyynnin, radio- ja videosoiton sekä disko- ja tanssilistojen perusteella.

Suomen Radiolista 2003 (suluissa listaviikot ja korkein sijoitus)
1. Jonna Tervomaa: Rakkauden haudalla (20/1)
2. Petri Munck: Levoton prinssi (21/2)
3. Yö: Rakkaus on lumivalkoinen (18/1)
4. Dido: White Flag (21/2)
5. Killer: Naughty Boy (18/2)
6. Suurlähettiläät: Mitä miehen tulee olla (19/2)
7. Samuli Edelmann: Enkelten tuli (16/1)
8. Anssi Kela: 1972 (17/1)
9. The Rasmus: In the Shadows (23/2)
10. Siiri Nordin: Sydämeni osuman sai (16/1)

50 hittiä 2003 (suluissa listaviikot ja korkein sijoitus)
1. IN THE SHADOWS ******* The Rasmus (Playground) (24/1)
2. ONE MC, ONE DELAY ****** Don Johnson Big Band (Beatback) (23/1)
3. RAKKAUS ON LUMIVALKOINEN ****** Yö (Poko) (19/1)
4. THE MOMENT OF OUR LOVE ***** Negative (GBFam) (28/3)
5. LEVOTON PRINSSI ***** Petri Munck (Columbia) (20/1)
6. THE FUNERAL OF HEARTS ***** HIM (Terrier) (25/1)
7. LOSE YOURSELF ****** Eminem (Interscope) (18/2)
8. NAUGHTY BOY ***** Killer (Mercury) (19/1)
9. DYNAMITE ***** Beats and Styles featuring Toni W. & B.O.Dubb (Epic) (19/2)
10. RAKKAUDEN HAUDALLA **** Jonna Tervomaa (Mercury) (18/2)
11. BRING ME TO LIFE **** Evanescence (Wind-up) (23/1)
12. WHITE FLAG **** Dido (Arista) (20/1)
13. 1972 **** Anssi Kela (RCA) (15/1)
14. IN MY LIFE **** The Rasmus (Playground) (23/1)
15. EI **** Maija Vilkkumaa (Evidence) (23/4)

Kotimaiset miesartistit (suluissa viime vuoden sijoitus)
1 ( — ) Munck, Petri
2 ( — ) Edelmann, Samuli
3 ( 6 ) Kela, Anssi
4 ( — ) Pikku G
5 ( — ) Tapio, Juha
6 ( — ) Darude
7 ( — ) Kuustonen, Mikko
8 ( — ) Spesialisti
9 ( 13 ) Tapio, Kari
10 ( 14 ) Marjaranta, Jore

Hitintekijät 2003 -listalla, jossa on laskettu pistemääriä koti- ja ulkomaisille esiintyjille, Anssi sijoittuu 21:ksi nousten 7 sijaa viime vuodesta. Tämän listan kärjessä komeilee The Rasmus ja Anssin perässä sijalla 22 näkyy olevan Zen Cafe. Ulkomaisia nimiä 20 parhaan joukossa on vain viisi (Robbie Williams, Eminem, Celine Dion, Evanescence ja T.A.T.U.)

Anssi on ehdokkaana myös kahden Emman saajaksi Miessolisti- ja Pop/rock-albumi -kategorioissa. Emma-gaala järjestetään 21.2. Raatien valintoja voi jännätä paikan päällä, suorana TV2:lta tai YleX:ltä. Edellisenä iltana pidetään eräänlainen varjo-Emma-gaala eli Femmagaala, jossa yleisökin saa äänestää suosikkiaan laajasta valikoimasta artisteja.