Tavastialta kohti klubeja

Viime viikon torstaina 30.10.2003 alkoi Anssin Suuria Kuvioita -kiertueen klubiosio Helsingin Tavastialta. Myös Harhaa.com oli paikalla hyvin edustettuna.

Ennen keikan alkamista soi Johnny Cashin Man In Black, jota on joskus aiemminkin soitettu keikan aloitusmusiikkina. Nyt tuo perinteikäs kappale aiotaan ilmeisesti ottaa taas vakituisempaan käyttöön. Sen jälkeen keikka todellakin räjäytettiin käyntiin (klo 23.18), kun bändi aloitti Suurilla kuvioilla.

Biisilista:
1. Suuria kuvioita
2. Milla
3. Kaksi sisarta
4. Puistossa
5. Kissanpäivät
6. Laulu petetyille
7. Murhaballadi
8. Mikan faijan BMW
9. Mies ja meri
10. Hakaniemen harmaa mies
11. Faijan haamu
12. Rva Ruusunen
13. 1972
———— (1. encore)
14. Kaatuneiden muistolle
15. Uudet autot
16. Nummela
———— (2. encore)
17. Karhun elämää
18. Insomnia

Menneiden keikkojen listassa biisilunttilappu!

Keikka loppui klo 1.04, eli kesti n. 1 h 46 min, minkä aikana soitettiin siis peräti 18 kappaletta. Eli ainakaan Tavastialla ei jääty kovin kauas konserttisalikestosta.

Pitkästä aikaa livenä kuultiin Nummela-levyn Kissanpäivät ja Rva Ruusunen, molemmat oikein onnistuneita versioita. Keikan keskivaiheilla bändi poistui takahuoneeseen ja yleisö sai kuulla Anssin akustista kitaraa kolmen biisin verran: Murhaballadi, Mikan faijan BMW, Mies ja meri. Nummelan jälkeen yleisö taputti taputtamistaan, kunnes Anssi lopulta kapusi kitaroineen takaisin lavalle palkitsemaan sitkeän hurraamisen. Artistin ilmoitettua, ettei hänellä ole mitään käsitystä seuraavasta biisistä, yleisö aloitti huutoäänestyksen, jonka voittajaksi Anssi valitsi Karhun elämää. Sen soitettuaan hän kertoi, että seuraava on sitten hyvänyön biisi, sen jälkeen ei voi enää esittää mitään. Todella kaunis viimeinen biisi oli erittäin harvoin kuultu Insomnia, yksi ensimmäisistä Anssin Pekan ja Suden jälkeen kirjoittamista kappaleista.

Onnellisen oloinen yleisö oli tyytyväinen settiin, kellään ei (yllättäen) tuntunut olevan mitään pahaa sanottavaa mistään. Keikan jälkeen törmäsimme, kuten tavallista, bassomajuri Karisalmeen ja tiedustelimme hänen näkemystään keikan laadusta. Kysymykseen ”Oliko minkälainen keikka?” hän vastasi tyhjentävästi ”Oli.” ja täydensi sitten että ”Mun mielest me vedettiin ihan hyvin.” ja kehui vielä onnistunutta Rva Ruususen versiota. Anssikin kävi kirjoittelemassa nimmareita ja katosi sitten muun porukan kanssa Helsingin yöhön. Bändi nähtiin seuraavana iltana Raumalla.

Kuvia Tavastialta Galleriassa. (Niitä on tulossa lisääkin.)

Keikkabussin reittiä marras-joulukuussa voit tutkia keikkakalenterista.