Formula 3 -kausi etenee, Anssi kannustaa varikolla

Viime viikonloppuna ajettiin Virtasalmen Motoparkissa F3-kauden kolmas ja neljäs kisa. Koirasten tallia edustivat Sipe Santapukki ja Anssin tilalle ainakin näiden kisojen ajaksi pestattu Arto Laitinen. Heinäkuussa Vetelin kisassa Anssin autoon istuu Jussi Lailavuo. Molemmilla tuuraajilla on takanaan mestaruus F4-luokassa.

Anssin oli tyytyminen kannustusjoukoissa seisomiseen. Näillä näkymin kuukauden takaisesta testiajo-onnettomuudesta toipuminen kestää sen verran pitkään, ettei Nummelan vauhtihirmu varmaankaan pääse ottamaan osaa tämän kauden kilpailuihin. Into autourheilua kohtaan ei tunnu vähentyneen, mutta kilpa-ajon jatkamisesta Anssi päättää vasta päästyään kokeilemaan miltä formulan ajaminen tuntuu. Viime torstai-iltana iltapäivälehtien jututtama Anssi kertoi selkäkipujen olevan vielä melkoiset, mutta paraneminen etenee vähitellen ja kävely sujuu jo hyvin. Kaulatuesta pääsee eroon muutaman viikon päästä.

F3-autoilua Suomessa hallitsevat tällä hetkellä ulkomaalaisnimet. Italialainen Andrea Belicchi on ottanut voiton joka kisassa venäläisen Aleksei Pavlovskin ajaessa neljä kertaa kakkossijalle. Yhteispisteissä kolmossijaa pitää Jaakko Ruotsalainen. Sipe ajoi autonsa Alastarolla kolmannesta lähtöruudusta yhdeksänneksi ja sunnuntain kisassa hän oli seitsemäs. Virtasalmella rumpalin vauhti oli vieläkin parempaa: lauantaina hän tuli viidenneksi ja sunnuntaina Sipe kurkotti jo neljännelle sijalle!

Kauden jäljelläolevista neljästä kisaviikonlopusta seuraava on 28-29.6, jolloin kilpaa ajetaan Jurvan Botniaringillä. MTV3 näyttää jokaisen kisaviikonlopun jälkeisenä lauantai-iltapäivänä puolen tunnin koosteen koko Sport 2000 Tourin tapahtumista. Seuraava kooste tulee siis la 21.6. klo 15.40-16.10.

Lue lisää:
Koirasten tallin sivuilta
FormulaPostista
Anssin oma selostus onnettomuudestaan ja sen seuraamuksista