Springsteen-tribuuttikiertueen toinen osio päättyi

Tammikuussa alkaneen Greetings From New Jersey – A Tribute To Bruce Springsteen –kiertueen toinen jakso koettiin maaliskuun lopussa Kuopiossa (27.4. Puijonsarvi), Vantaalla (28.4. Tulisuudelma) ja Helsingissä (29.4. Kaapelitehdas). Harhaa.comin toimitus oli paikalla kaikilla keikoilla.

Keikat sujuivat pitkälti kiertueen ensimmäisen osion viitoittamissa merkeissä, esimerkiksi uusia kappaleita ei ohjelmistoon ollut otettu. Kokoonpanon solisteja olivat Ile Kallio, Anssi Kela, Mikko Kuustonen (ei mukana Kuopiossa) ja Esa Kaartamo. Bändissä soittivat Jussi Aaltonen (piano, haitari), Seppo Helin (Hammond-urut), Jaakko Kiikeri (kitara, mandoliini), Heppi Keskinen (saksofoni, tamburiini), Okko Laru (rummut (ja laulu yhdessä kappaleessa)) ja Masa Maijanen (basso).

Anssi lauloi kappaleet Downbound Train, Mary’s Place, Darkness On The Edge Of Town, My Hometown ja Badlands. Kuopiossa Anssi lauloi – Mikon poissa ollessa – lisäksi Atlantic Cityn, jonka Anssi on esittänyt myös Semifinalin akustisella keikallaan lokakuussa 2002.

Kiertueen tällä osiolla oli suunniteltu esitettävän myös pari uutta kappaletta, mutta niitä ei ehditty harjoitella. Niinpä arvoituksesi jäi miltä Springsteen-klassikko Jungleland olisi kuulostanut Anssin laulamana. Toinen suuniteltu uusi biisi oli Tenth Avenue Freeze-Out.

Yleisö sai kuitenkin tälläkin kertaa kuulla asialleen omistatuuneen nelikon tulkintoja mittavasta ja laadukkaasta Springsteen-katalogista. Nelikon vahvimpia lenkkejä oli jälleen Anssi, jonka tulkinnat keräsivät runsaasti kiitosta.

Kiertue jatkuu kevään aikana vielä parilla yrityskeikalla.

Lisätietoa:
Harhaa.comin Galleriasta löytyy valokuvia keikoilta ja Aarrearkusta Menneet keikat –osiosta biisilistat ja muuta infoa.